Völgyliget

Friss infromációk
// Kérdések, válaszok – 4 (2011.11.04.)

2011.11.04

 A Völgy Liget Zöld beruházás?

Feltétlenül. A szó fizikai, ökológiai és pénzügyi értelmében egyaránt. A beruházás előkészítése során kiemelt figyelmet fordítottunk a lakások alacsony üzemeltetési költségére, megtalálva az egyensúlyt a túlzásoktól, feleslegességtől mentes és egyben a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű alkalmazott építéstechnológia és gépészeti rendszerek területén.

A homlokzati nyílászárók a ma még ritkán alkalmazott három rétegű hőszigetelő üvegezéssel kerültek kialakításra, a homlokzatokon 12 cm hőszigetelő rendszer található. Az örökségként kapott annak megfelel körültekintéssel óvott erdei környezetben az épületek telepítése és a parképítés során a lehetőség szerinti minimális öntözés- és gondozásigény szintén prioritást élvezett.

Elhagytuk a ma oly divatos, de az alacsony hatékonyságú keringető rendszer eredményeként az elektromos energia ártámogatása nélkül már jelenleg is megkérdőjelezhető rentabilitású napkollektor-rendszert, mely rendszereket magas fenntartási és üzemeltetési költségeik okán ma központunkban, Spanyolországban rendre leválasztanak a társasházak gépészeti rendszereiről. A klimatizálás területén igény esetén energiahatékony inverteres rendszert alakítunk ki, lakásonként. Az épületek hőközpontjai magas hatékonyságú, alacsony üzemeltetési és karbantartási költségű gáz üzemű kondenzációs kazánokra épülnek.

Vissza