Völgyliget

Friss infromációk
// Hosszas alkotó munka eredményeként megszületett a projektkoncepció

2010.06.06

A részletes felmérés eredményeire és a Beruházó Group Volumetric több évtizedes tapasztalatára alapozva a Gábor és Svejkovszky Éptésziroda elkészítette a Völgy Liget koncepcióját. A négy, egyenként pince + földszint + emelet + felső szint kialakítású, személyfelvonóval ellátott épület mindegyike az erdős terület egy-egy kisebb tisztásán kerül telepítésre. A területre történő bejutást az utca felől egy közös, mind gyalogos, mind gépjárműbehajtást lehetővé tévő kapu biztosítja.

Az ideális telekgeometria, az optimális irányú és arányú lejtés, valamint a pazar ősfás faállomány kedvező feltételeket és egyben lehetőségeket teremt a Völgy Liget négy épületének szabadon álló módon történő telepítésére, csökkentve az átlátást, hangsúlyozva a kilátást, páratlan lehetőséget teremtve egyúttal a piacon egyedülálló méretű és használati értékű, jellemzően ősfás, nagy területű kizárólagos használatú kertek kialakításának.
Az egyenként öt-öt lakásnak helyet adó épületek pinceszintjein kialakított parkolók a terület hossztengelye mentén található közös belső úton keresztül közelíthetőek meg, míg az épületek főbejárataihoz gyalogos sétányok vezetnek. A terület meghatározó része közös használatban áll, az utca felőli széles előkertben a lakók gyermekei részére kikapcsolódási lehetőséget biztosító közös játszótér, míg az utcától távol eső, intenzív fás területen közös használatú kerti pihenő terület került telepítésre. A kerti ösvények, sétányok éjszakai megvilágítása biztosított, parkolásra az épületek pinceszintjén kialakított kényelmes méretű teremgarázsokban van mód.
 

Vissza