Völgyliget

Völgyliget
// Koncepció

Az 5.635 m2 erdős területen elhelyezkedő Völgy Liget lakói sem a természetről, sem a városi lét szolgáltatásairól lemondani nem kívánó, elvárásokkal rendelkező, környezettudatos emberek.

Gábor Kálmán, a kerületben élő és alkotó építészt kértük fel, hogy tervezze meg a Völgy Liget otthonait és irodáit az Önök elvárásai és a mi tapasztalataink alapján. Egyedi miliőjű, otthonos és praktikus lakásainkat és irodáinkat a magas használati érték, a fenntarthatóság és az értéktartás jegyében építettük.

Az ideális, közel 60 * 90 m befoglaló méretű, téglalap geometriájú, fél hektárt meghaladó területű, ősfás terület felszíne Észak-Keleti irányban lejt. Az ideális telekgeometria, az optimális irányú és arányú lejtés, valamint a pazar ősfás faállomány kedvező feltételeket és egyben lehetőségeket teremtett a Völgy Liget négy épületének szabadon álló módon történő telepítésére, csökkentve az átlátást, hangsúlyozva a kilátást, páratlan lehetőséget teremtve egyúttal a piacon egyedülálló méretű és használati értékű, jellemzően ősfás, nagy területű kizárólagos használatú kertek kialakításának.

A négy, egyenként pince + földszint + emelet + felső szint kialakítású, személyfelvonóval ellátott épület mindegyike az erdős terület egy-egy kisebb tisztásán került telepítésre. A területre történő bejutást az utca felől egy közös, mind gyalogos, mind gépjárműbehajtást lehetővé tévő kapu biztosítja. Az egyenként három, illetve négy lakásnak, valamint 1, illetve 2 kis irodának helyet adó épületek pinceszintjein kialakított parkolók a terület hossztengelye mentén található közös belső úton keresztül közelíthetőek meg, míg az épületek főbejárataihoz gyalogos sétányok vezetnek. A terület meghatározó része közös használatban áll, az utca felőli széles előkertben a lakók gyermekei részére kikapcsolódási lehetőséget biztosító közös játszótér, míg az utcától távol eső, intenzív fás területen közös használatú kerti pihenő terület került telepítésre. A kerti ösvények, sétányok éjszakai megvilágítása biztosított, parkolásra az épületek pinceszintjén kialakított kényelmes méretű teremgarázsokban van mód.

Valósítsa meg álmait a Völgy Ligetben!