Völgyliget

Otthonok, irodák
// Műszaki ismertetés

ÉPÜLETSZERKEZETEK

Az épület síkalapozással készült, a sávalapokra jellemzően zsalukőből épített parkolószinti falazatok kerültek, melyek talajnedvesség ellen a padlószerkezethez hasonlóan vastaglemezzel szigeteltek. Az épület felépítménye vasbeton pilléres tartószerkezetű 25 cm vastag kerámia vázkitörltő falazattal. A lakások, irodák közötti falak hanggátló falazóelemekből készültek, a válaszfalak 10 cm-es kerámia anyagúak. Az összes falszerkezet I. osztályú minőségben, az érvényben lévő szabványok és előírások szerint készült el.

A födémszerkezeteket a statikai számítás szerinti vastagságú monolit vasbeton lemezek alkotják. A liftakna körítő falai vasbeton szerkezetek, melyeknek merevítő szerepük van.

A homlokzati falakra min. 12 cm vastag hőszigetelés került ragasztott klinker homlokzatképzéssel. A homlokzati nyílászárók a legújabb szorított illesztésű műanyag profilból készültek 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel, melynek a kiváló hőszigetelése mellett a hanggátlása is kimagasló. A felső szint lezárása is vasbeton szerkezetű, így nyáron is kiváló hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, és ennek felületére 15 cm vastagságű hőszigetelés került, melyet kiszellőztetett horganylemez fedés takar. Az erkélykorlátok és a lépcsőházi korlát horganyzott/festett acélpálcás kialakításúak, az erkélyek jellemzően hézagosan rakott faburkolatúak, a földszinti teraszok burkolata térkő.


A LAKÁSOK ÉS IRODÁK MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓI

A bejárati ajtó több ponton záródó biztonsági vasalattal és zárral ellátott, a belső ajtók korszerű, utólagos felületkezelést nem igénylő ajtólapok egységes kilincsgarnitúrával. A födémszerkezeteken a lépéshangszigetelő réteg felett aljzatbeton található. A belső padlóburkolatok a vizes helyiségekben kerámia anyagúak, a melegburkolatok alapkivitelben szalagparketta burkolatot kaptak. A lépcsőházban gres-lap burkolat lett fektetve. A fürdőszobákban, WC-kben minimum 210 cm-es magasságban fali csempeburkolat található. A falak mindenhol fehér diszperziós festést kapnak.

Fürdőszobákban és WC-kben a mellékletként csatolt alaprajzon feltüntetett számban, elhelyezkedésben, összetételben fehér kézmosó és süllyesztett tartályos WC csésze, kád áll a rendelkezésre. Krómozott egykaros kerámiabetétes csaptelepek, a fürdőszobában mosdókagyló, a mosógép számára csatlakozás. A pipere szerelvények nem képezik az alapszerződés tárgyát.

Konyhaszekrény és más beépített bútorok nem képezik az alapszerződés tárgyát.
A lakások és irodák fűtését és meleg víz ellátását központi gázbojler biztosítja. Az egyedi lakások és irodák fűtésének szabályozása a nappaliban elhelyezett termosztáttal történik, azokba radiátoros fűtést építettünk be rejtett gépészeti vezetékekkel, radiátoronként termofejes radiátorszeleppel.  A fürdőszobában törölközőszárítós radiátort helyeztünk el. A fürdőszobák, WC-k szellőzése elszívó ventillátorokkal történik.

Elektromos szerelés: védőcsőbe szerelt rézvezeték, fehér szerelvényekkel és a világítás számára kiállások biztosításával. A riasztórendszer hálózat számára védőcsövezés készült. Kábeltévé hálózat (kábeltévé belépés és előfizetés nélkül) minden lakószobában megtalálható, csatlakozóval. Telefoncsatlakozás és informatikai csatlakozás egy- egy csatlakozási lehetőséggel, telefon- és informatikai előfizetés és készülék nélkül. Video kaputelefon rendszer kerül beépítésre.

Szerkezetek

Alapozás, pince falazatok: Vasbeton lemezalap, zsalukő falszerkezettel. Alapozási szerkezetet alsó síkja a legalább teherhordó talajig, illetve a mértékadó fagyhatáron 1,00 m-en van.

Felmenő falazat földszinttől: 20 cm vastag monolit vasbeton pillérváz 17 cm vastag homlokzati hőszigeteléssel, Porotherm kitöltő falazat 25 cm vastag 12 cm vastag homlokzati hőszigeteléssel

Homlokzaton használt anyagok: Klinker lapburkolat 3 cm vastagságban, ragasztva

Tetőhéjalás: Szinterezett alumínium vagy titáncink kettős állókorcos fémlemezfedés antracit szürke színben.

Födém: monolit vasbeton födém

Lépcső: Kétkarú, vasbeton szerkezetű

Nyílászárók: Fa, műanyag és fémszerkezetű, hőszigetelő üvegezésű nyílászárók. A nyílászárók a padlószintről kezelhetők és tisztíthatók.

Acél szerkezetek: Tűzi horganyzott, porszórt acél (korlátok, kéményseprő járda)

Korlátok: Acél, vagy üveg szerkezet. A járófelülettől mért magassága legalább 1,0 m, a függőleges pálcák legfeljebb 12 cm-es osztásközzel, 2 rétegű edzett biztonsági üveg korlát pont megfogással.

Bádogos szerkezet: Vízelvezetés, tetőkibúvó és kéményszegélyek szinterezett alumínium vagy titáncink antracit szürke színben.

Szivárgó rendszer: Épület körül felületi és vonal menti szivárgó rendszer került kialakításra.

Lakáselválasztó válaszfalak: 30 cm vtg. Porotherm hanggátló téglafal

Belső Válaszfalak: 10 cm vastag kerámia válaszfal

Padlóburkolatok: Lépcsőnél, vizes helységekben, konyhákban, előterekben csúszásmentes gress lap, egyéb helyen ragasztott szalagparketta.

Belső ajtók: Üveg és natúr páccal kezelt fa váztáblás toló és nyíló ajtók.

Gépészet, épületvillamosság:

Kéményszerkezetek: Kazánkémények fűtőberendezéshez tartozó rendszerkémények, acél béléscsővel ellátott hőszigetelt szerelt koaxális kémények (80/125).